60 lei
În stoc

Proprietățile curative ale eucaliptului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri locuitorilor din toate regiunile în care crește acest copac, remarcabil din toate punctele de vedere. Toată lumea știe picături de tuse cu eucalipt și mături de baie parfumate, tinctura de eucalipt este folosită pentru gargară și inhalații. Nord-africanii au plantat plantații de eucalipt pentru a se proteja de răspândirea malariei. Poporul indigen din Australia folosea frunzele de eucalipt pentru a grăbi vindecarea rănilor grave primite în timpul vânătorii sau în lupte. Uleiul esențial obținut din frunzele de eucalipt globular conține multe substanțe volatile cu proprietăți antivirale și antibacteriene.


Pentru ce se folosește uleiul esențial de eucalipt:


· Dezinfectarea aerului din interior, eliminarea mirosurilor neplacute, respingerea insectelor.


· Ca expectorant pentru toate bolile respiratorii.


· Creșterea productivității activității mentale, reducerea somnolenței și apatiei.


· Calmarea durerii pentru vânătăi, leziuni ale sistemului musculo-scheletic, artrită, reumatism.


· Ajutor in tratarea afectiunilor ginecologice, afectiunilor sistemului genito-urinar (ameliorarea inflamatiei, nivelarea echilibrului acid, prevenirea aftelor).


· Tratamentul bolilor inflamatorii ale pielii (furunculoza, acneea), accelerarea vindecarii pielii dupa arsuri si degeraturi.


CU GRIJA! Uleiul de eucalipt nu trebuie folosit in timpul sarcinii, copii sub 2 ani, cu piele sensibila predispusa la reactii alergice!


Cum se folosește uleiul aromat de eucalipt:


· În baie și saună: câteva picături de ulei de eucalipt se adaugă într-un vas cu apă fierbinte sau într-un evaporator special și se așează pe raftul superior din baia de aburi sau lângă o sursă de căldură. În baia rusească, uleiul de eucalipt este adăugat și în apă pentru „bzdavaniya” (obținerea de abur prin furnizarea de apă fierbinte la sobă).


· Pentru masaj: adăugați 4-6 picături de ulei în crema de masaj sau ulei de bază.


· Pentru aromatizarea si dezinfectarea aerului din locuinte: adaugati 3-5 picaturi de ulei in apa pentru lampa de aroma. O altă opțiune este să adaugi ulei de eucalipt într-un vas cu apă fierbinte lângă o sursă de căldură sau să folosești un vaporizator cu piatră de săpun.


Pentru inhalare: 1-2 picături de ulei la câțiva litri de apă încălzită sau 1 picătură într-un nebulizator, inhalarea trebuie efectuată timp de cel mult 5-7 minute.


· Pentru băi: adăugați 3-5 picături de ulei la 30 g (aproximativ o lingură) de lapte, miere sau sare (de mare, de masă sau de Himalaya), amestecați, turnați într-o baie cu apă caldă.


Pentru clătire și spălare: 1-2 picături de ulei într-un pahar cu apă caldă, adăugați o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, folosiți imediat.


· Pentru a respinge insectele: aplica pe haine 2-3 picaturi de ulei aromat de eucalipt.


În magazinul nostru online puteți cumpăra ulei esențial de eucalipt de producție internă, la pachete de 15 și 25 ml.


ATENŢIE! Nu este recomandat să folosiți ulei esențial de eucalipt pur în niciun scop! Când adăugați ulei într-o cremă cosmetică sau de masaj pentru prima dată, aplicați o cantitate mică pe partea din spate a antebrațului pentru a testa răspunsul corpului.

Volumul: 15 мл

Пока не было вопросов.